Dojenčkov ne bi smeli hraniti s hrano, ki vsebujejo maščobe (npr. avokado)
Dojenčki potrebujejo maščobe. Mlečne formule in materino mleko vsebujejo veliko »zdravih« maščob. Maščobe in maščobne kisline so nujno potrebne za razvoj možganov. Zato bi morali otroci do drugega leta storosti uživati polnomaščobne mlečne izdelke, medtem ko lahko po tej starosti dajamo mlečne izdelke z 2%, 1% maščobami.

Borovnice so alergene, zato jih ne nudite otrokom mlašim od enega leta
Pravzaprav, borovnice niso pogosto alergene kot npr. jagode in maline, zato je skrb odveč.

Prevlika količina vitamina A v oranžnih hranah je za otroke nevarna
Prevelika količina vitamina A je neverna, včasih celo smrtna. Ampak naravni vitamin, kakršen je v obliki beta karotena ni nevaren in celo dobrodošel, saj je dober za vid in razvoj oči.

Ali ste vedeli, da lahko tudi materino mleko postane rumenkasto in oranžno? To vsebuje veliko karoten in se lahko tako obarva, v kolikor mati uživa hrano z vsebnostjo beta karotona.

Otroški sokovi so najboljši
Otroški sokovi niso nič posebnega. Otroku lahko ponudite tudi 100% naravni sok, ki ga pijejo odrasli. Prepričajte se samo, da ti sokovi vsebujejo sadje in vodo ter ne kakšnih dodatnih sestavin kot npr. visoko fruktozne koruzne sirupe ipd.

Moj otrok ne mara trde, dome pripravljene hrane
Veliko staršev pripravi novo hrano in v kolikor njihov otrok te takoj ne vzljubi, odneha. Strokovnjaki pa trdijo, da potrebujejo otroci 15-21 poizkusov, da se na hrano privadijo in jo vzljubijo. Zato ne odnehajte takoj. Če pravkar uvajate novo trdo hrano, potem boste šele kasneje izvedeli, ali je vašemu otroku všeč ali ne. Morate se namreč zavedati, da je otrok prvih 6 mesecev navajen samo na materino mleko ali stekleničko. Zvrhana žlička, ki se pomika proti otrokovim ustom zanj predstavlja novost in se je lahko ustraši. Zato potrpežljivo.