Kako preprečiti zobni kamen, vnete dlesni in neprijetni zadah pri vašemu ljubljenčku?

Poznate občutek, ko se želite navdušeno igrati z vašim ljubljenčkom? Veselo se mu približate, nato pa vam zastane korak. Vaš hišni ljubljenček ima težave z zobnim kamnom, vnetimi dlesnimi in neprijetnim zadahom. Ob božanju in metanju njegove najljubše igrače razmišljate le o tem, ali obstaja uporabna zobna krtača zanj. S čiščenjem z Emmi pet ultrazvočno zobno krtačko se lahko izognemo čiščenju zobnega kamna pri veterinarju, ki poteka pod narkozo. 

Zakaj čistiti zobe vašemu ljubljenčku?

Veliko lastnikov psov se ne strinja s tem, da je potrebno psu umivati zobe, saj so imeli s tem slabe izkušnje v preteklosti. Nekateri imajo pse že dolgo časa in nikoli niso skrbeli za njihovo osebno higieno. Zato ne vidijo razloga, zakaj bi začeli sedaj. Pri tem gre predvsem za vprašanje zdravja. Bakterije lahko povzročijo resne bolezni. Te zdravstvene težave je relativno lahko preprečiti že z dentalno higieno. 

Nežno čiščenje zob, prilagojeno za živali

Emmi Pet je zobna krtača, ki čisti pasje zobe s 100 % ultrazvokom. Gre za nežno čiščenje zob brez vibracij, zvoka ali ščetkanja. Originalni ultrazvok, prilagojen za živali, prodre do 12 mm globoko v zobno meso in s tem pomaga kot preventiva pri zobnih vnetjih, paradontitisu, zobnemu kamnu in neugodnem zadahu. V primerjavi z drugimi zobnimi ščetkami za živali, ki zmorejo do 40 tisoč mehaničnih premikov, Emmi pet ponuja kar 96 milijonov ultrazvočnih vibracij na minuto.

Kako umiti zobe vaši živali?

Z  Emmi pet zobno ščetko ne drgnete pasjih zob, ampak jo samo prislonite na zobe in dlesni. Ob tem uporabite posebno Emmi pet zobno pasto in dodatek vode, v katero jo občasno pomočite. Zobna pasta z ultrazvočnim delovanjem ustvarja mikro mehurčke, ki pridejo v vsak kotiček zob in dlesni. Za čekane in velike kočnike uporabljajte veliki ultrazvočni nastavek, za sekalce in male kočnike pa mali ultrazvočni nastavek. Priporočljivo je dnevno umivanje zob od 2 do 3 minute. 

Naročite Emmi Pet osnovni set za čiščenje zob in ustne higiene za živali že zdaj, da ne bo potrebno čiščenje zob pod narkozo.