Aptamil LF 400 g

13,80 €
Na zalogi
SKU
10208
Aptamil LF, začetno mleko brez laktoze za dojenčke od rojstva naprej. Vsebuje LCP (DHA, AA, EPA) in nukleotide.

– brez laktoze
– vsebuje DHA* *zakonsko predpisano za vse mlečne formule
Aptamil LF je lahko edini vir prehrane dojenčkov od rojstva naprej, kadar so preobčutljivi na laktozo. Dojenčki z laktozno intoleranco ne morejo prebavljati sladkorja laktoze, kar se kaže v gastrointestinalnih simptomih kot sta nastajanje trebušnih plinov ali driska. Za preprečitev pojava simptomov laktozne intolerance se v tem izdelku laktoza odstrani in se nadomesti z drugim virom ogljikovih hidratov, in sicer z maltodekstrinom. Ta ravno tako zagotavlja ustrezno prehransko vrednost (prehranjenost). Poznamo tudi začasno laktozno intoleranco, ki se pogosto pojavi po driskah, zato v takih primerih priporočamo uporabo Aptamil brez laktoze za hitro okrevanje. Aptamil LF ni primeren za dojenčke z galaktozemijo ali alergijo na beljakovine kravjega mleka.

– Vsebuje tudi 13 vitaminov in 12 mineralov, L-karnitin, tavrin, holin, inozitol, nukleotide.
– Aptamil vsebuje med drugim tudi LCP-kot sta DHA in AA. LCP so pomembne maščobne kisline pri razvoju možganov in živčevja. V prenatalnem in postnatalnem razvoju se kopičijo v mrežnici in možganih. Zato Aptamil že več kot 20 let v prehrani dojenčka zagotovlja zadosten vnos večkrat nenasičenih maščobnih kislin (LCP).
– Vsi izdelki so v skladu z evropskim pravilnikom o kakovosti otroške hrane (uredba 609/2013/EU, 127/2016/EU, 1169/2011)
– Proizvodnja izdelkov je pod strogo kontrolo, izdelki so preverjeni na ostanke pesticidov in drugih onesnaževal v zunanjih akreditiranih laboratorijih (uredbe 149/2008/EEC, 125/2006/EEC, 1881/2006/EEC).

– Pakiranje: 400 g

Sestavine: glukozni sirup, rastlinska olja (palmovo, kokosovo, repično, ekstra sončnično in sončnično olje), kalcijev kazeinat (iz mleka), maltodekstrin, kalcijev fosfat, natrijev citrate, kalijev hydrogen fosfat, ribje olje, kalijev citrate, magnezijev klorid, kalijev klorid, L-cistein, holin klorid, olje iz Mortierella alpina, emulgator: sojin lecitin, L-askorbinska kislina, kalijev hidroksid, inozitol, tavrin, L-triptofan, L-karnitin, železov sulfat, cinkov sulfat, uridin 5′-monofosfat natrijeva sol, citidin 5′-monofosfat, DL-alfa tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, adenozin 5′-monofosfat, inozin 5′-monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, gvanozin 5′-monofosfat natrijeva sol, bakrov sulfat, riboflavin, DL-alfa tokoferol, retinil palmitat, tiamin hidroklorid, piridoksin hidroklorid, kalijev jodid, pteroilmonoglutaminska kislina, manganov sulfat, natrijev selenit, fitomenadion, D-biotin, holekalciferol, cianokobalamin.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Pomembno obvestilo!
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Aptamil LF se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Aptamil LF se lahko uporablja kot edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje, če jih matere ne dojijo ali kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu zdravnika ali medicinske sestre postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane.

DEKLARACIJA: DOKUMENT (DOWNLOAD) https://hrana.merit-hp.si/wp-content/uploads/2020/04/LF.pdf
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Aptamil LF 400 g