Aptamil AR 1 400 g

14,29 €
Na zalogi
SKU
10202
Aptamil AR 1, za prehransko uravnavanje šibkega in močnega polivanja pri dojenčkih od rojstva naprej. Živilo za posebne zdravstvene namene.

– zgoščena formulacija
– vsebuje rožičevo moko
“Aptamil AR 1 je lahko edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje, kadar je potrebno prehransko uravnavati šibko in močno polivanje. Po 6. mesecu starosti svetujemo prehod na Aptamil AR 2.
AR je edina mlečna formula s kombinacijo patentirane mešanice sestavin, edinstvenega tehnološkega procesa Lactofidus® in rožičeve moke. Gumi iz zrn rožičevca je naravni zgoščevalec: naravne vlaknine rožičevca zgostijo hrano tako, da nase vežejo vodo in pomagajo, da obrok ostane v želodčku. To je ključna naloga prehranskega uravnavanja polivanja. Lactofidus® inovativni postopek poskrbi za nastanek sestavin, ki omogočajo lažjo prebavljivost mlečne formule in imajo pozitivno vlogo v črevesni mikrobioti dojenčkov. Aptamil AR je nova, vrhunska specialna formula, ki jo dojenčki odlično sprejemajo, glede na tehnološki prces, ki se uporablja za nastanek posebnih sestavin, pa je varna za uporabo. Je odličnega, kremastega okusa.

Aptamil AR 1 ni primeren za nedonošenčke in dojenčke z diagnosticirano alergijo na beljakovine kravjega mleka, ki polivajo.”
Vsebuje tudi 13 vitaminov in 12 mineralov, prebiotične oligosaharide GOS/FOS, L-karnitin, tavrin, holin, inozitol, nukleotide.

Aptamil vsebuje med drugim tudi LCP-kot sta DHA in AA. LCP so pomembne maščobne kisline pri razvoju možganov in živčevja. V prenatalnem in postnatalnem razvoju se kopičijo v mrežnici in možganih. Zato Aptamil že več kot 20 let v prehrani dojenčka zagotovlja zadosten vnos večkrat nenasičenih maščobnih kislin (LCP).

– Vsi izdelki so v skladu z evropskim pravilnikom o kakovosti otroške hrane in hrane za posebne zdravstvene namene (uredba 609/2013/EU, 128/2016, 1169/2011).
– Proizvodnja izdelkov je pod strogo kontrolo, izdelki so preverjeni na ostanke pesticidov in drugih onesnaževal v zunanjih akreditiranih laboratorijih (uredbe 149/2008/EEC, 125/2006/EEC, 1881/2006/EEC).

– Pakiranje: 400 g

Sestavine: laktoza (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, kokosovo, repično, sončnično in ekstra sončnično olje), posneto mleko v prahu, demineralizirana sirotka (iz mleka), galakto-oligosaharidi (iz mleka), gumi iz zrn rožičevca, koncentrat belakovin sirotke (iz mleka), kalcijev fosfat, ribje olje, beljakovine sirotke (iz mleka), frukto-oligosaharidi, olje iz Mortierella Alpina, holin klorid, kalijev citrat, natrijev citrat, kalijev klorid, L-askorbinska kislina, magnezijev klorid, emulgator: sojin lecitin, inozitol, tavrin, kalcijev karbonat, železov sulfat, L-triptofan, cinkov sulfat, natrijev L-askorbat, L-karnitin, DL-alfa tokoferil acetat, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, citidin 5’-monofosfat, askorbil palmitat, adenozin 5’-monofosfat, kalcijev D-pantotenat, inozin 5’-monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, bakrov sulfat, DL-alfa tokoferol, retinil palmitat, tiamin hidroklorid, piridoksin hidroklorid, riboflavin, pteroilmonoglutaminska kislina, kalijev jodid, manganov sulfat, fitomenadion, holekalciferol, D-biotin, cianokobalamin.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Pomembno obvestilo! Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka. Izdelek se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Aptamil A.R. 1 je namenjen za posebne zdravstvene namene in se lahko uporablja kot edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu zdravnika ali medicinske sestre postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane.

DEKLARACIJA: DOKUMENT (DOWNLOAD) https://hrana.merit-hp.si/wp-content/uploads/2020/04/AR-1.pdf
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Aptamil AR 1 400 g