Nekateri dojenčki so alergični na materino mleko
Noben otrok ni alergičen na materino mleko. Signale, ki bi to nakazovali velikokrat narobe razumemo. To je namreč biološko nemogoče. Nekateri dojenčki imajo sicer lahko alergične reakcije na hrano, ki jo zaužije doječa mati (npr. kravje mleko).

Ne morete zanositi medtem, ko dojite
Dojenje ni zanesljiva »zaščita« proti zanositvi. Med dojenjem sicer igra vlogo hormon prolaktin (ki je odgovoren za tvorbo mleka), ta pa vpliva na hormona estrogen in progesteron, ki sta potrebna pri morebitni zanositvi. Prolaktin vpliva zaviralno na estrogen, kar posledično pomeni manj možnosti za ovulacijo ter seveda zanositev.

Hranjenje s stekleničko slabo vpliva na dojenje
Mamice prvorojenčkov velikokrat mislijo, da bo uvedba stekleničke slabo vplivala na razpoloženje dojenčka pri dojenju. Vendar, ni tako. Hranjenje preko stekleničke z mlečnimi formulami je odlična rešitev še posebej za mamice, ki niso vedno sposobne dojiti, ko je novorojenček lačen.

Uporaba steklenič otroka zmede
Ker se cuclji razlikujejo od materinih bradavic, obstaja mnenje, da bo uporaba stekleničke otroka samo zmedla. Vendar, pri zdravem novorojenčku tega sploh ni za pričakovati.

Sojine formule preprečujejo alergije Raziskave so pokazale, da ta trditev ne drži. Pravzaprav, uporaba sojinih formul v daljšem časovnem obdobju lahko možnost za le-te še poveča. Zato je načeloma priporočeno, da se starši poslušujejo formul na mlečni osnovi, razen, če drugače predpiše otrokov zdravnik.