Prednosti nadomestnih mlek, ki jih mora poznati vsak starš

Mamice se velikokrat sprašujejo, katera oblika hranjenja je za njihovega malčka boljša: dojenje, ali preko mlečnih formul. Dojenje je po navadi boljša zato, ker je materino mleko najboljša hrana za dojenčka, čeprav so mlečne formule zelo dobre »imitacije« le-te. Kljub temu so mamice pogosto soočene z različnimi težavami, povezenimi z dojenjem. Te so lahko tudi, da v danem trenutnu preprosto niso zmožne dojiti. Zato so nadomestna mleka še toliko bolj dobrodošla.

Katere so prednosti nadomestnih mlek?


Praktičnost
Te so predvsem v njihovi praktičnosti. Tega lahko ponudi tako očka kot mamica, kar je pomembno predvsem takrat, ko ste na prostem v javnosti in se tako izognete morebitni zadregi.

Pogostost hranjenja
Nadomestna mleka vsebujejo sintetične sestavine, ki jih otrokov prebavni trakt počasneje prebavlja. Posledično to pomeni, da boste otroka čez dan hranili manjkrat, kot če bi ga hranili z materinim mlekom.

Manj zahtevno kot dojenje
Kako pravilno dojiti zahteva svoj čas, potrpežljivost in je velikokrat izziv. Zato mamice pogostokrat z njim odnehajo po 4.-6. mesecih. Pri nadomestnih mlekih, ki jih razvrščamo nekako v tri katergorije (mleka do 6. meseca starosti, mleka do 12. meseca starosti, ter mleka do 24. meseca starosti), pa na te težave preprosto ne boste naleteli.